Waarom?

We leven in een steeds sneller veranderende tijd. Steeds meer mensen hebben een overtuiging dat er dingen beter kunnen, beter moeten. Sommigen denken hierbij vooral aan het milieu en anderen juist vooral aan hoe we met elkaar omgaan. Ook zijn er mensen die denken dat daar geen verschil in zit. Aandacht, respect en verbondenheid als basis. Of dit nu om de buren, het regenwoud of lekker eten gaat.

Een steeds terugkerend thema is '21e eeuwse vaardigheden (21st century skills)'. Via het platform '21ProcentVan.nl' willen we iedereen verbinden. Want alleen in verbinding kan synergie ontstaan. Uit een onderzoek komt de regel dat (meestal ruwweg) 20% van een groep verantwoordelijk is voor 80% van het resultaat. Tellen we daar 1% bij op dan hebben we meteen een link met de 21e eeuwse vaardigheden. Vandaar dat wij '21 Procent Van Nederland' zijn.
  • Duurzamer
  • Elkaars talenten gebruiken
  • Sectorgewijs en lokaal
  • Socialer
  • Respectvoller
  • Synergie
Sommigen willen de maatschappij op de schop, anderen willen een andere koers varen en weer anderen denken dat er gewoon wat moet gebeuren. Wat wij willen doen is iedereen die dezelfde einddoelen heeft samenbrengen. Laten zien dat je niet alleen staat. Wat er daarna uitkomt, dat is iets onderling. Natuurlijk hopen we op grote gebeurtenissen, nationaal en lokaal, maar de kleine dingen zijn net zo belangrijk!

Onze maatschappij komt voort uit seculariteit. Dorpen, steden, ambachten, standen, gender of religies. Er waren altijd redenen om op bepaalde gebieden gescheiden te zijn. Door de huidige technieken en inzichten is dat al geruime tijd steeds minder het geval. De wereld wordt kleiner en vraagt om een andere manier van omgaan met elkaar en alles om ons heen.