Wie wij zijn!

Wij zijn 21 procent van Nederland
Samen kantelen naar een sterkere samenleving klaar voor de uitdagingen en ontwikkelingen van de 21e eeuw. Niet zonder zorgen, niet met de wijsheid in pacht, geen politieke partij, wel betrokken, vol energie en met vertrouwen in onze mogelijkheden als mensen en samenleving. Wetend dat we gezamenlijk meer weten en kunnen bereiken dan ieder voor zich.

Wij WILLEN geen verandering, wij ZIJN de verandering. We innoveren, gaan in gesprek, voeren uit en tonen wat mogelijk is. Samen laten we zien wat de verschillende mogelijkheden, antwoorden en richtingen zijn. We zijn 21% van Nederland, niet omdat we over alles hetzelfde denken, wel omdat we allemaal een betere wereld nastreven voor ons en onze kinderen.

Geen politieke partij, maar doen in de praktijk
We spreken niet met één stem over kleine onderwerpen. Wel zijn we overtuigd dat we samen iets kunnen betekenen én dat we samen sterker staan. Sommigen van zetten ons passievol in voor dieren, anderen voor gehandicapten, mensenrechten, onderwijs, ontwikkelingssamenwerking, gezondheidszorg in binnen- en buitenland, biologisch eten, fairtrade, meer compassie of één van de vele andere vlakken waar een betere toekomst nodig is.

"Wanneer we zoeken om te verbinden, herstellen we de wereld naar heelheid. Onze ogenschijnlijke gescheiden levens worden betekenisvoller als we ontdekken hoe werkelijk noodzakelijk we zijn voor elkaar." Margaret J. Wheatley


We zijn geen homogene groep!
Vleeseter en vegetariër, religieus en atheïst, vrijwilliger en wie steun op afstand geeft, fervent biologische eter of totaal niet, fairtrade koper of 'wat is dat eigenlijk'-consument. Wat we willen is van elkaar leren. Samenwerken om niet alleen ons eigen doel te realiseren, maar een gezamenlijk doel. We focussen op wat we gemeen hebben met elkaar en proberen dan te leren. Want mensenrechten, dierenrechten, eerlijke productie, een goed milieu, gezondheid en financiële onafhankelijkheid zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Wat jij kunt doen?
Ga eens in gesprek met andere stichtingen, organisaties en enthousiaste mensen in je woonplaats. Ook al zijn ze met hele andere dingen bezig als jij (dierenasiel vs voedselbank), zo lang iedereen respectvol is en niet discrimineert, zijn jullie allemaal 21ProcentVan.NL! Wat kun je gezamenlijk doen? Waar kun je elkaar bij helpen? Wat kun je samen voor een andere stichting doen?